محل تبلیغات شما

مقاله برگزیده

 

امامت امام مهدی


امام مهدی (علیه‌السلام)، دوازدهمین امام شیعیان است.
 

زمان ولادت امام مهدی


امام مهدی (علیه‌السلام)، دوازدهمین امام شیعیان، فرزند امام حسن عسکری (علیه‌السلام)، در صبح گاه جمعه، پانزدهم شعبان سال ۲۵۵هجری قمری، در شهر سامرا، چشم به جهان گشود.
 

تدابیر امام حسن عسگری در مورد حفظ جان امام مهدی


به دلیل احادیث رسیده از پیامبر درباره این‌که از صلب امام حسن عسکری (علیه‌السلام) فرزندی به دنیا خواهد آمد که برپا دارنده عدل و قسط و نابود کننده بساط ظلم و جور ستمکاران خواهند بود، دستگاه خلافت عباسی بر آن شدند تا با هدف جلوگیری از چنین رخدادی، امام عسکری (علیه‌السلام) و بیت ایشان را مدت‌ها تحت مراقبت شدید قرار دهد، تا در صورت آگاهی از تولد چنین فرزندی، او را بکشد، اما اراده حکیمانه الهی چنین بود که امام مهدی (علیه‌السلام) همانند حضرت موسی (علیه‌السلام) به طور معجزه آسا، دوران حملش نامحسوس و قضیه ولادتش از آگاهی و دید دشمنان، پنهان بماند.
در چنین شرایطی امام عسکری (علیه‌السلام) با تدبیر خاصی، تلاش مخالفان را بی نتیجه گذاشت و ضمن حفظ جان فرزندش، وی را به تعدادی از خواص شیعیان و یاران خود نشان داد و معرفی کرد تا شیعیان در مورد امام دوازدهم، دچار تردید و انحراف نشوند.
 

← معرفی امام مهدی به شیعیان خاص


احمد بن اسحاق قمی ، ابوهاشم بن جعفر ، معاویة بن حکم ، محمد بن ایوب بن نوح ، محمد بن عثمان عمری و. از جمله کسانی‌اند که در زمان حیات امام عسکری (علیه‌السلام)، موفق به دیدار و گفت و گو با فرزندش مهدی شده اند.
آنان گزارش کرده‌اند که: ما چهل تن از شیعیان، حضور امام حسن عسکری (علیه‌السلام) رسیدیم تا در مورد امام بعد از وی، از حضرت سؤال کنیم. حضرت فرزندش مهدی (علیه‌السلام) را به ما نشان داد و فرمود: این، امام شما بعد از من و خلیفه من بر شماست، از او اطاعت کنید و از گرد او پراکنده نشوید که هلاک می‌گردید و دین تان را تباه می‌کنید، آگاه باشید از این به بعد او را نخواهید دید.
همچنین، حکیمه عمه امام عسکری (علیه‌السلام) شاهد و لادت حضرت مهدی (علیه‌السلام) بوده و جریان ولادت حضرت را بازگو نموده است
 

دلایل ولادت امام مهدی


موضوع ولادت حضرت مهدی (علیه‌السلام) نه تنها در میان شیعیان یک امر مسلم و قطعی است، بلکه بیش از یکصد و سی نفر از علمای تاریخ ، فقه ، حدیث ، انساب و برخی از علمای اهل سنت در کتاب های خود نیز به ولادت حضرت مهدی (علیه‌السلام) در سال ۲۵۵ اذعان و یا تصریح کرده اند.
و بیش از ۶۵نفر از آنان در خصوص زندگی حضرت مهدی (علیه‌السلام)، کتاب های مستقلی نگاشته اند.
 

نام حضرت مهدی


نام حضرت مهدی (علیه‌السلام)، همنام جدش رسول اللّه
در برخی روایات از تصریح به نام حضرت منع شده است به همین جهت علمای شیعه غالباً از تصریح به نام مبارک ایشان خودداری میورزند. القاب معروف حضرت عبارت‌اند از: مهدی، قائم، منتظر، حجت، خلف صالح، ابوالقاسم، صاحب الأمر و بقیة اللّه.
ادامه

http://wikifeqh.ir/

مقاله برگزیده مسجد قبا

مقاله برگزیده نجم‌الدین جعفر بن حسن محقق حلی‌

مدرسه پاییزی سلامت معنوی برگزار می‌شود

علیه‌السلام ,امام ,حضرت ,مهدی ,بن ,، ,علیه‌السلام ، ,مهدی علیه‌السلام ,عسکری علیه‌السلام ,امام مهدی ,ولادت حضرت ,امام عسکری علیه‌السلام ,مهدیامام مهدی  علیه‌السلام ,امام مهدیامام مهدی 

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

واژه